
FAQ
Meest gestelde vragen
-
Waarom worden de Winter Games georganiseerd?
De Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland, hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere wintermaanden door te laten komen. Het gaat hierbij om lokale activiteiten die zich richten op de jeugd van 13 tot en met 17 jaar.
Door de COVID-19 pandemie beweegt vier op de vijf jongeren te weinig en meer dan de helft voelt zich gespannen of gestrest. Bovendien krijgen jongeren tijdens de coronapandemie vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Vereenzaming, thuiszitten en verveling liggen dan op de loer. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven.
-
Door wie worden de Winter Games georganiseerd?
De organisatie van de Winter Games faciliteert lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om in de wijk extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. Denk hierbij aan alles wat er lokaal mogelijk is: van 3x3 basketbaltraining op een Krajicek Playground, bootcamplessen op een Cruyff Court, tot een breakdance workshop. Hierin kan uiteraard de verbinding met de lokale sportverenigingen gemaakt worden.
-
Waar worden de Winter Games georganiseerd?
De Winter Games worden georganiseerd door heel Nederland via lokale buurt(sport)- of jongerenorganisatie.
-
Wanneer worden de Winter Games georganiseerd?
De Winter Games zijn gestart tijdens de Kerstvakantie en lopen door tot eind februari.
-
Mogen jongeren nu sporten?
Ja, jongeren tot en met 17 mogen buiten in groepsverband sporten mits zij zich houden aan alle coronaregels.
-
Waarom is het nu juist zo belangrijk dat jongeren in beweging blijven?
Sport is cruciaal voor de mentale, sociale en fysieke ontwikkeling van jongeren. Het is daarom van groot belang dat we hen de mogelijkheid hiervoor aanbieden en hen zo ondersteunen deze moeilijke periode positiever door te komen.
-
Ik heb al een aanvraag gedaan in ronde 1 of 2. Mag ik ook een aanvraag doen voor ronde 3?
Ja dit mag. Aanvragers die een aanvraag voor de eerste keer doen zullen echter de voorkeur krijgen.
-
Mogen (sport)verenigingen ook een aanvraag indienen?
Nee. Alleen buurt(sport)- of jongerenwerkorganisaties kunnen een aanvraag indienen. Verenigingen kunnen uiteraard de buurt(sport)- of jongerenwerkorganisatie wel ondersteunen in de uitvoer van de activiteiten.
-
Wij werken als organisatie in verschillende gemeentes / locaties in Nederland. Mag ik meerdere aanvragen indienen?
Het is mogelijk om meerdere aanvragen in te dienen. De subsidie wordt namelijk op basis van locatie (en niet per organisatie) verstrekt. Het is dus mogelijk om per locatie een aanvraag in te dienen tot € 2000,- (incl. btw).
-
Hoe gaat de (financiële)verantwoording?
Na afloop van de activiteiten ontvang je een persoonlijke link naar het verantwoordingsformulier.
Onderstaand de beschrijving van de financiële verantwoording:
- De uitbetaling van het toegekende bedrag geschiedt achteraf, na (goedkeuring van de) verantwoording
- Aanvrager dient uiterlijk 4 weken na afloop van de laatste activiteit die is opgenomen in de aanvraag door de aanvrager, een verantwoording in te dienen.
- De verantwoording bestaat uit een financiële en inhoudelijke rapportage.
- De financiële rapportage dient te bestaan uit een verantwoording van uren personeel en een overleg van facturen/bonnen. Facturen bevatten onder meer een BTW- en KvKnummer, bedrijfs- en bankgegevens.
- De inhoudelijke rapportage bevat onder andere een beschrijving van de activiteit(en), aantal bereikte jongeren, uren aan beweging en een overleg van sfeerfoto’s (volgens richtlijnen AVG).
-
Hoe weet ik of mijn aanvraag goed is ontvangen?
Nadat je je aanvraag succesvol hebt ingediend, ontvang je een email op het ingevulde emailadres. Heb je de bevestiging niet ontvangen? Check dan ook je ongewenste email. Het kan zijn dat de mail hierin is terecht gekomen. In de email staat onder andere je aanvraagnummer en een kopie van je aanvraag.
Geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact op met info@wintergames2020.nl.
-
Waar kan ik terugvinden waar er Winter Games activiteiten worden georganiseerd?
De activiteiten worden door heel Nederland lokaal georganiseerd. Benieuwd of er ook activiteiten bij jou in de buurt zijn?
Bekijk dan op social media of de website van de buurt(sport)- of jongerenwerkorganisatie bij jou in de buurt. Geen idee welke organisaties dit zijn bij jou in de buurt? Stuur dan een mailtje naar info@wintergames2020.nl.
-
Mag ik ook voor andere leeftijden van 13 t/m 17 jaar de activiteiten organiseren?
Nee. De Winter Games zijn, tijdens de lockdown, specifiek bedoeld voor de jongeren in de leeftijdscategorie van 13 t/m 17 jaar. Indien de corona maatregelen worden versoepeld, bekijken we de mogelijkheden om enkele criteria te veruimen.
-
Waar mag ik de financiële bijdrage voor de Winter Games voor inzetten?
De financiële bijdrage is bedoeld voor de organisatie van (extra) activiteiten. We financieren kosten als: personeel, materiaal en huur locatie.
-
Als het slecht weer is mag ik de activiteit dan verplaatsen naar een andere datum dan opgegeven?
Uiteraard mag je de activiteit verplaatsen naar een ander moment als deze bijvoorbeeld door weersomstandigheden geen doorgang kan vinden. Graag worden we hiervan op de hoogte gesteld.
-
Na deelname aan mijn Winter Games activiteit is een deelnemer enthousiast geworden over structurele (sport)deelname bij een vereniging, alleen heeft deze persoon onvoldoende financiële middelen. Wat is er mogelijk?
Ook voor deze jongeren is structurele deelname mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.
Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Meer informatie is hier te vinden.
-
Hoe zorgen jullie ervoor dat de coronamaatregelen worden gewaarborgd tijdens de Winter Games activiteiten?
Ondanks de strenge coronamaatregelen zijn wij blij met het bericht dat jongeren tot achttien jaar nog wel buiten mogen blijven sporten in groepsverband. Deze maatregelen vragen in de praktijk wel om een juiste aanpak. We wijzen de buurtsportsportcoaches die de activiteiten organiseren dan ook altijd op de coronaregels. Daarnaast blijven we continue monitoren of de Winter Games uitvoerbaar blijken binnen de coronamaatregelen. De initiatieven waar we mee aan de slag gaan worden daarom zorgvuldig geselecteerd.